6 juni 2014

Een paar handige BBQ tips #BBQ3

Met het mooie weer in het vooruitzicht een paar handige tips als je wilt barbecueën:

Een goed begin... scheelt een hoop gedoe.
Zorg dat je de barbecue op de juiste manier aanmaakt. Een briketten voorverwarmer is hierbij ideaal.
Als de briketten grijzig uitslaan en er geen vlammen meer zichtbaar zijn is de barbecue klaar. Dit duurt 30-60 minuten.




Gebruik voor het omdraaien van vlees nooit een vork, maar kies voor een tang. De gaatjes zorgen er anders voor dat de vleessappen uit het vlees lopen. Resultaat: taai vlees en vlammen in de BBQ.

Hier kun je wat tips uit halen voor E-nummer vrij vlees:
http://potjesenpannen.blogspot.nl/2014/05/vlees-vis-zonder-e-nummers.html


Buik vol brood? Terwijl de barbecue opwarmt neem je vast een stokbroodje... en nog één.. en nog één. Zo zit je al vol voor het echte barbecueën begint. Probeer er voor te zorgen dat er genoeg (rauwkost)salades op tafel staan. Veel gezonder en er blijft zo ook nog ruimte over voor vis of vlees.

Een lekker recept voor een e-nummer vrije zalm- of tonijnsalade/ of je kunt er een huzarensalade van maken:

http://potjesenpannen.blogspot.nl/2014/06/zalmsalade-tonijnsalade-bbq2.html

Spiezen zijn een gezonde manier om lekker en gezond te barbecueën. Wissel vlees of vis af met stukjes groenten of fruit. Let op met metalen spiezen, gebruik een ovenhandschoen. Gebruik je houten spiezen dan is het slim om deze een half uurtje in koud water te leggen voordat je het vlees opsteekt. Hierdoor zullen ze minder snel verbranden.

Een recept voor heerlijke kipsaté e-nummer vrij kun je hier vinden, ook leuk om deze af te wisselen met stukjes paprika/ ui of ananas:

http://potjesenpannen.blogspot.nl/2014/05/kipsate-luxe-en-simpele-variant-bbq-1.html

Niet alleen vlees of vis is lekker op de barbecue: gepofte aardappels in aluminium folie met een beetje zelfgemaakte kruidenboter (20-30 min.), geroosterde plakken courgette of aubergine. Groentepakketjes, maak m.b.v. aluminiumfolie groentepakketjes met bijvoorbeeld champions en  uitjes, een beetje olijfolie en wat (verse) kruiden.

Maak zelf wat sausjes, knoflooksaus, satésaus en kruidenboter zijn eenvoudig zelf te maken. Ook een bak vers fruit erbij is lekker.

Een fijn weekend toegewenst, het word echt barbecue weer!



7 opmerkingen:

  1. Daar heeft een mens iets aan :-)
    Echt goede TIPS zo allemaal te samen!

    Heerlijk hè...
    dat de BBQ weer aan kan :-)
    Echt genieten...

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk als de BBQ eindelijk weer eens er uit kan. In de zomer is het toch echt het allerlekkerst met het zonnetje op je gezicht en een lekker pilsje bij de hand. Zeker als ik die goede tips zie dan krijg ik helemaal zin om het weer te gaan doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met dit mooie weer (17 graden vandaag!) zou je haast gaan bbq-en. Lekkere vuurkorven erbij als het avond is, er zijn er die het doen in de winter barbecuen 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Met dit mooie weer (17 graden vandaag!) zou je haast gaan bbq-en. Lekkere vuurkorven erbij als het avond is, er zijn er die het doen in de winter barbecuen 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt voor de tips! Het wordt nu weer iets slechter, maar
    een paar weken terug hebben we nog genoten van een heerlijke bbq catering

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bedankt voor de tips! Het wordt nu weer iets slechter, maar
    een paar weken terug hebben we nog genoten van een heerlijke bbq catering

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Binnenkort kan de BBQ weer de schuur uit en kan het feest weer beginnen. Heerlijk dat bbq'en

    BeantwoordenVerwijderen