20 mei 2014

Bloemkool, met roomkaas

Vaak eten we 'gewoon' groenteprakjes.
Groente met aardappels en een stukje vlees, 
bij sommige groente een sausje erbij..
Ik had geen ruimte meer op het gas om een bloemkoolsausje te maken.
Dus onderstaande door elkaar geroerd en het is erg lekker!
Ook lekker om zonder aardappels te eten, 
die laat ik nog weleens staan omdat ik wat met koolhydraten wil minderen.

Bloemkool, man vindt er niks aan maar zo lust hij het wel.
Ik had voor hem wat anders gekookt, maar dit 
rook nog wel lekker (geen 'vieze' bloemkoollucht)
en wilde hij wel proberen.




Wat heb je nodig:

Bloemkool
Roomkaas naturel
Geprakte gekookte eieren
Fijngesneden ham/ fricandeau
Eventueel fijngesneden verse bieslook

Kook de bloemkool gaar, en giet af. 
Voeg overige ingrediënten naar smaak toe.

Ik gebruik bij 400 gram bloemkool ongeveer: 3 gekookte eieren, 
3 grote eetlepels roomkaas, 5 plakken ham.

Simpel, maar omdat we nu allemaal bloemkool lusten vind ik het leuk om te delen.

--------------------------------

Geen mooie foto met het eindresultaat op een bord, maar gewoon in de pan.
Bij meer mensen zullen wel gewoon de pannen op tafel komen toch ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.